dimarts, 23 de desembre del 2008

Llac Myvatn II


Hola de nou! Un altre dia per Islandia, i de nou, mes aventures i mes paissatges inhospits! Avui feia una ventada tremenda, hi havia moments que no podiem sortir del cotxe perque el vent no ens deixava obrir la porta! I si baixavem, el vent que ha bufat tota la nit ho ha deixat tot com una pista de patinatge. Tot i aixi hem seguit investigant el pais i hem fet fotos interessants.

Primer, la vista des de l'hotel on estem, que dona directament al llac Myvatn. La foto esta feta a les dotze de la nit, amb l'obturador de la camara obert durant quasi un minut per captar la llum del cel!


El sol dels matins deixa el cel amb uns colors vermellosos que sembla que siguin les sis de la tarda a Espanya. Us ho creieu o no, aquesta foto esta feta a les onze del mati! S'hi veu un dels volcans mes espectaculars de la zona.


El volca a la una del migdia, amb un cel totalment diferent

Hem comencat el dia intentant anar a les cascades de Dettifoss, que son les mes grans d'Europa. 40 metres d'alcada! A pesar de l'esforc, ha sigut impossible arribar-hi. Hi ha un moment que la carretera era del tot impracticable i hem decidit girar cua. Ens queden pero les fotos que hem fet de cami...


De tornada a l'area de Myvatn, ens hem aturat a l'area de les xemeneies. Tota aquesta zona volcanica te una gran activitat geologica i es impressionant!




Unes xemeneies d'aprop!


Portem ja varios dies sense veure aurores boreals, doncs els nuvols ens acompanyen cada nit! Aixi que hem dedicat part del dia a buscar el que hem anomenat "aurores boreals diurnes", que no son mes que uns nuvols excepcionalment lluminosos i plens de colors. N'hem trobat un munt, i us en deixem una mostra

Fixeu-vos en el nuvol de dalt
Aqui el teniu en gran per a que el pogueu mirar en detall. Veieu els colors?

Aqui es veu clarament el contrast amb els nuvols normals

Despres de la sessio de nuvols, hem seguit donant el tomb pel llac Myvatn:





I abans d'acabar el dia hem tornat a Dimmimburgir, el parc natural ple de formacions volcaniques. Avui feia molt millor dia que ahir i hem pogut passejar tranquilament, no sense evitar alguna relliscadeta pel gel del cami!


Ha estat a Dimmimburgir on la Leticia s'ha trobat un vell amic...

La Leticia amb en Santa





De cami a l'hotel hem acabat de donar el tomb al llac. A pesar de la poca llum que quedava, les fotos han quedat prou be!